Stephan MacLeod

Nascut a Ginebra, Stephan MacLeod va iniciar-se en el violí i el piano i després va estudiar cant amb Kurt Moll a Köln i amb Gary Magby a Lausanne. Reconegut cantant des dels molt jove, va fundar fa deu anys el seu propi conjunt, GliAngeli Genève, que alhora dirigeix. També és convidat regularment als principals festivals de música antiga.

Com a cantant, la seva carrera va començar a través d’una intensa col·laboració amb Reinhard Goebel i Musica Antiqua Köln quan tenia 20 anys d’edat. Ha estat particularment actiu en el repertori d’oratori, amb grans directors com Philippe Herreweghe, Gustav Leonhardt (†), Franz Brüggen (†), Masaaki Suzuki amb el Bach Collegium Japan, Jordi Savall, Michel Corboz, Daniel Harding, Václav Luks, Sigiswald Kuijken, Konrad Junghänel, Christophe Coin, Philippe Pierlot, Helmut Rilling, Frieder Bernius, Jos Van Immerseel, JésusLópez-Cobos, Hervé Niquet, Paul Van Nevel i prestigiosos conjunts instrumentals com la Akademie für Alte Musik Berlín, Musica Antiqua Köln, Freiburger Barock orchester, Tafelmusik o RIAS-Kammerchor.

En el món de l’òpera, ha cantat en diverses produccions a Brussel·les (La Monnaie), Venècia (La Fenice), Colònia, Bilbao, Edimburg o Ginebra així com en Festivals arreu d’Europa, E.E.U.U, Canadà, Amèrica del Sud, la Xina i, freqüentment el Japó.

Ha enregistrat més de 70 CD, molts dels quals han estat premiats. És profesor de cant a la Haute École de Musique de Lausanne. Recentment ha dirigit una producció de Cavalli, La Calisto, a Ginebra i la Passió segons Sant Mateu de Bach a Suïssa i Alemanya. L’any vinent participarà en gires de concerts amb Jordi Savall i Václav Luks (Collegium 1704) i amb la seva ensemble GliAngeli Genève, realitzarà nombrosos concerts a Suïssa, Milà, Brussel·les, La Haia, París i Stuttgart, sent artista resident al Festival d’Utrecht i a la Thüringer Bachwochen.