Pau Jorquera

Nascut a Barcelona el 1982, inicià els estudis musicals a l’Escola de Música de Barcelona i, posteriorment, a l’Escola de Música La Guineu. Cursà estudis de percussió amb Ignasi Vila. Ha rebut gran part de la seva formació musical del mestre Ramon Porter i ha estudiat la Llicenciatura Superior de Direcció de Cor a L’ESMUC amb Johan Duijck, Josep Vila i Mireia Barrera.

Ha realitzat diversos cursos amb Xavier Puig, Josep Prats, Xavier Sans, Emilio de la Linde, Poire Vallvé, entre d’altres. Ha estudiat cant amb els professors Francesc Garrigosa i Marta Cordomí. És Llicenciat en Direcció de Cor per l’ESMUC i Diplomat en Magisteri, en l’especialitat d’Educació Musical, per la UAB.

Dirigí el cor infantil de l’Escola Ntra. Sra. de Lourdes, amb el que obtingué reconeixements del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Dirigí també el cor infantil El Virolet, la Societat Coral Il•lustració Artística de Sant Quirze del Vallès, el Cor Albada de Granollers, el Cor Diaula de Barcelona, el Grup Coral Horta i la Coral Sinera, amb la qual guanyà el segon premi al Festival Internacional de Música Coral a Malgrat de Mar, en l’edició de l’any 2012. Amb aquests cors ha interpretat obres com L’Oratori de Nadal de C. Saint-Saëns, la Messe de Minuit de M. A. Charpentier, el Glòria d’A. Vivaldi i la cantata BWV 131 de J. S. Bach.

Amb 29 anys obtingué el reconeixement del jurat com a millor director del Festival Internacional de Música Coral de Malgrat de Mar. Fou el director musical de l’enregistrament de la cantata per cor infantil Al ball, sense un badall, publicada dins la col•lecció Acuitacantar. Ha composat dues cantates per cor mixt, cor infantil i acompanyament instrumental, una cantata per cor infantil, i diverses cançons i arranjaments per cor a cappella. Ha treballat de professor de música i religió d’Educació Secundària al Col•legi Immaculada Concepció de Lloret de Mar, fundant-ne el Cor de Secundària.

Actualment dirigeix el cor Contrapunto Vocale de Barcelona, la Coral Renaixença de Sant Boi de Llobregat i el Cor L’Aixa d’Arenys de Mar. És cofundador, amb Daniel Tarrida, del projecte participatiu BACH ZUM MITSINGEN.