Carlos Mena

Es forma a la Schola Cantorum Basiliensis de Basilea, amb els seus mestres Richard Levitt i René Jacobs. La seva intensa activitat concertística el porta a les sales més prestigioses del món com: Konzerthaus de Viena, Filharmònica de Berlin, Teatre Colón Buenos Aires, Alice Tully Hall del MET de Nova York, Kennedy Center de Whashintong, Berliner Philarmoniker, Suntory Hall i Opera City Hall a Tòquio, Osaka Symphony Hall, Sydney Opera House, Concert Hall de Melbourne…

Ha interpretat l’òpera ” Radamisto ” de Händel (paper de Radamisto) a la Felsenreitschule de Salzburg, a la Dortmund Konzerthaus , a la Musikverein de Viena i en la Concertgebouw d’Amsterdam dirigit per M. Haselböck i H. Grazer, ” Orfeu ” de Monteverdi (Speranza) en la Festwoche d’Innsbruck ia la Staatsoper de Berlín dirigit de R. Jacobs / B. Kosky, ” Il Trionfo” de Händel (paper Disinganno) a la Grosses Festspielhaus de Salzburg i ” Europera 5 ” de J. Cage al Festival de Flandes . Canta Oberon a “A Midsummer Night ‘s Dream” de Britten al Teatro Real de Madrid (Marin / Pizzi), Ascanio de “Ascanio in Alba” de Mozart al Barbican Center de Londres i Tamerlano de “Bajazet ” de Vivaldi a Bilbao amb Europa Galante ( F. Biondi ). Va estrenar “Viatge a Simorgh” de Sanchez – Verdú al Teatro Real de Madrid i al Gran Teatre del Liceu de Barcelona ha interpretat a “Apollo” a Death in Venice de Britten (Weigle / Decker).

Els seus prop de 30 recitals gravats per Mirare, Glossa i Harmonia Mundi han aconseguit diversos premis com Diapasó d’Or de l’any 2002, ” CD Compact ” al millor disc de Renaixement l’any 2004, “Internet Classical Award 2004”, “Editor ‘s Choice ” de Gramophon o Excepcional de Scherzo. Està interessat en el repertori de lied i en el contemporani estrenant diverses obres de compositors com José María Sánchez – Verdú, Gabriel Erkoreka i Alberto Iglesias.