Benjamin Bruns

Benjamin Bruns va començar la seva carrera de cantant com a solista en un cor de nens a la seva ciutat natal de Hannover. Després de quatre anys de classes privades de cant amb el professor Peter Sefcik, va estudiar a l’Acadèmia de Música del Teatre d’Hamburg sota el mestratge de Renate Behle. Quan encara era estudiant, se li va oferir un contracte permanent al Teatre de Bremen, una posició que li va permetre construir un repertori d’àmplia base en una etapa primerenca. Va ser seguit per un contracte similar amb l’Òpera de Colònia. La seva trajectòria professional el va portar després a través de l’Òpera de Dresden a l’Òpera Estatal de Viena, on va poder interpretar els grans papers lírics de la seva veu, com Tamino, Don Ottavio, Ferrando i Conte Almaviva.

Ha estat convidat també al Staatstheater am Gärtnerplatz a Munic, al Staatstheater de Nuremberg, a la Staatsoper Unter den Linden i la Deutsche Oper de Berlín, i també en el Teatre Colón de Buenos Aires. En l’estiu de 2012 va fer el seu debut al Festival de Bayreuth com el timoner en L’holandès errant, amb el qual col·labora regularment des d’aquell moment. Cal destacar l’enregistrament de l’òpera Das Reihngold sota la direcció de Simon Rattle.

L’oratori i el lied ocupen espai important en la carrera de Benjamin Bruns. Formen part del seu extens repertori les grans obres sacres de Bach, Handel, Haydn, Mozart, Schubert i Mendelssohn. Ha cantat amb grups del prestigi de la Filharmònica de Cambra de Bremen, la Filharmònica Txeca, la Filharmònica de Munic, Simfònica de Bamberg, l’Orquestra Simfònica de la WDR, la Capella Istropolitana, el cor i l’orquestra de Ràdio Nederland, la Tölzer Knabenchor, Dresden barroc orquestra, la Filharmònica de Bremen, el Cor de la Simfònica de Londres, l’orquestra de l’Acadèmia Bach de Stuttgart, i la Gächinger Kantorei realitzat per Helmuth Rilling. Ell té una relació especialment estreta amb el Festival de Schleswig-Holstein i el seu director artístic Rolf Beck. Cal assenyalar que va ser convidat a la última edició de la Bachfest de Leipzig el juny passat.

També ha trobat temps per als projectes interessant com el prestigiós Concert de Nadal de la Staatskapelle Dresden sota la batuta de Christian Thielemann, Passió segons Sant Mateu de Johann Sebastian Bach dirigit per Baron Enoch a Berlín i Munic, la Creació de Haydn amb direcció de Helmut Rilling a Moscou, l’oratori Les Estacions de Haydn amb J.P.Weigle a Berlín, i el Lobgesang de Mendelssohn sota la direcció Daniel Raiskin a Anvers.

Entre d’altres, Benjamin Bruns ha estat guardonat amb el premi Bundeswettbewerb Gesang (concurs federal de cant) a Berlín, el Concurs Mozart a Hamburg i el concurs internacional de cant de la Schloss Rheinsberg Òpera. Altres reconeixements que ha rebut són el Premi Kurt Hübner atorgat pel Teatre Bremen i el Premi de la 2009 Joves Músics atorgat pel Festival de Música de Schleswig-Holstein.