Beca Bach 2019

Amb el patrocini de Laboratorios SALVAT

 

La BECA BACH, creada per la Fundació BZM, vol ajudar joves cantants solistes en la seva formació i donar-los a conèixer en l’execució de la música vocal de J.S.Bach, concretament en les cantates per solistes. La Fundació té la intenció de becar anualment quatres solistes (Soprano, Contralt, Tenor i Baríton-Baix).

La beca ofereix una dotació econòmica de 1.500 euros anuals i va lligada a tres concerts a la ciutat de Barcelona durant el 2019. La Fundació BZM es compromet a fer-ne la difusió adient perquè la BECA BACH serveixi de plataforma de promoció per a joves talents del cant.

La BECA BACH ofereix també una oportunitat de formació en la col·laboració amb reconeguts músics professionals. Aquest 2019 els organitzadors compten amb la participació de Miriam Feuersinger que donarà una masterclass exclusiva per als becats i compartirà amb ells un concert. Tots els concerts seran acompanyats per la BZM Ensemble, formada per músics amb una llarga experiència en la interpretació amb instruments barrocs i criteris històrics.

 

Activitats

Les activitats previstes per als becats durant l’any 2019 són les següents activitats:

19 i 20 de gener
Masterclass i concert amb Miriam Feuersinger a L’Auditori
(Cantates BWV 23 i 44)

3 i 5 de març
Concert al CaixaForum de Barcelona i Palma
(Cantates BWV 22 i 32)

17 de juliol
Concert inaugural Festival BACHCELONA (Palau de la Música)
(Cantata BWV 213)

Els perceptors de la BECA BACH hauran d’estar disponibles per participar a totes les activitats programades durant l’any 2019, descrites anteriorment, i als 2 assajos previs (un amb pianista correpetidor i l’altre amb la BZM Ensemble), les dates dels quals es pactaran amb els becats.

En el cas que alguna de les cantates no tingués cap ària per a alguna de les veus solistes, afegirem una ària d’alguna altra obra, per tal que tots els becats tinguin un paper destacat en cadascun dels concerts programats.

 

Edat dels candidats

Els candidats han de tenir una edat d’entre 18 i 35 anys complerts abans de l’1 de gener de 2019.

 

Documentació

Per inscriure’s, els candidats hauran d’enviar per e-mail el curriculum vitae i un enregistrament recent d’una ària de Bach a l’adreça bachzummitsingen@gmail.com.

 

Terminis per a la sol·licitud

La convocatòria d’inscripció serà oberta entre el 10 d’octubre i el 31 d’octubre de 2018 (ambdós inclosos).

 

Procés de sel·lecció

Un cop acabat el període d’inscripció , els organitzadors faran una primera selecció dels aspirants, basada en l’anàlisi de la documentació presentada (currículum i enregistrament recent) i escolliran aquells aspirants admesos a la següent fase; aquesta decisió serà inapel·lable.

Els candidats a la BECA BACH que hagin superat la primera selecció, hauran de presentar-se a les audicions i entrevistes que tindran lloc el 22 de novembre de 2018 a Barcelona.

El lloc i l’horari de les audicions i entrevistes seran comunicats als candidats per correu electrònic que a l’adreça que aquests hagin facilitat en la inscripció.

 

Requisits per a l’audició

En les audicions els candidats hauran d’interpretar dues àries de J.S.Bach:

– Una ària obligada.
– Una altra triada lliurement pel candidat.

Els candidats podran disposar d’un pianista d’acompanyament ofert pels organitzadors. Els candidats que prefereixin fer-se acompanyar pel seu propi pianista, ho hauran de fer constar en el moment d’inscriure’s.

 

Concessió de la beca

El veredicte dels organitzadors es farà públic durant la setmana posterior al final de les proves d’audició. Aquest veredicte serà inapel·lable.

Tots els candidats rebran la resolució del veredicte via correu electrònic i alhora els resultats apareixeran anunciats a la web www.bachzummitsingen.com.

Els organitzadors es reserven el dret a declarar les beques desertes.

Així mateix, també es reserven la possibilitat de concedir les beques ex-aequo.

La BECA BACH es considerarà adjudicada quan el beneficiari l’hagi acceptada per escrit mitjançant un correu electrònic dirigit a bachzummitsingen@gmail.com en el termini de 15 dies naturals a partir de la data de l’anunci del veredicte. En absència de resposta dins del termini, els organitzadors consideraran que la persona escollida renuncia a la beca.

Els becats tindran la possibilitat de participar eventualment com a solista a altres produccions del projecte BACH ZUM MITSINGEN, organitzat per la Fundació BZM.

La dotació de la BECA BACH és de 1.500 € i la Fundació BZM no es farà càrrec de les despeses de desplaçament dels becats amb residència a Catalunya. En cas contrari, s’atendrà la petició cada becat en particular.

 

Obligacions

Pel fet d’acceptar la beca, les persones escollides s’obliguen a realitzar totes les activitats programades per la BECA BACH. L’incompliment d’aquest compromís podrà suposar la rescissió de la beca.

 

Contacte

Per qualsevol informació complementària, podeu posar-vos en contacte amb:
bachzummitsingen@gmail.com